Kelt pite Hozza’valo’k : 40 dkg liszt 2 db toja’s 2 dkg e’leszto” 4 dkg vaj vagy zsi’r ** liter tej 4 dkg cukor citromhe’j Elke’szi’te’se : Az e’leszto”t egy dl langyos tejben felfuttatjuk . A toja’ssa’rga’ja’t a cukorral , zsi’rral elkeverju:k , hozza’o:ntju:k az e’leszto”t , a tej fele’t , a lisztet , so’t , uta’na a to:bbi tejet , hogy ege’szen la’gy galuskate’szta’t kapjunk , amit fakana’llal jo’l kidolgozunk . Ve’gu:l hozza’keverju:k a toja’sok keme’nyre vert habja’t e’s a te’szta’t letakarva ** o’ra’n a’t kelesztju:k . Uta’na 1-2 percig u’jra verju:k . Fagyos zsi’rral bekent tepsibe o:ntju:k , ahol 20 percig u’jra kelesztju:k , teteje’t megkenju:k tejjel , megszo’rjuk krista’lycukorral vagy dio’val e’s egyenletes lassu’ tu”zne’l ** o’ra’n a’t su:tju:k . Kibori’tva , langyosra hu”tju:k , uta’na kocka’ra va’gjuk . Egyszeru” , olcso’ ebe’dte’szta . Ma’s va’ltozatban: Ke’szi’thetju:k u’gy is , hogy teteje’t megszo’rjuk cseresznye’vel vagy lecukrozott meggyel .